28. lokakuuta 2013

Häämatka part 1

Ajattelin nyt kirjoittaa teille häämatka haaveista, koska häärintamalla on hiljaista tai siis mitään ei ole edellisen postauksen jälkeen tapahtunut. Petri meinaan unohti soittaa juhlapaikoista, mutta laulun sanoin "onhan päivä vielä huomennakin". Enkä nyt usko, että tässä pienessä kaupungissa juhlapaikoille ole mitään suurta tungosta tai jonoa. Tai mistä sitä tietää, jos vaikka kaikki kaupungin pariskunnat ovat suunnittelemassa häitä 2015 vuodelle ja juuri sille elokuun päivälle mitä mekin.  

Kirjoitan tätä postausta kauhealla innolla ja haluan jutella teille, purkaa paineita jota en kehtaa Petrille purkaa. Sillä välillä tuntuu siltä, että kun alan puhumaan häistä ja budjetista alkaa herran päässä kuulumaan "lalalallalallalalala mä en kuuule mitäään". Onko tuttua muillekkin morsiammille? Mitä teille oikein kuuluu? 

Takaisin aiheeseen, joka siis käsittelee häämatkoja. Olemme molemmat hyvin "neitsyitä" matkaamisen suhteen, sillä meidän matkailut ovat keskittyneet Ruotsiin ja Viroon. Häämatka siis tulee olemaan meille molemmille hyvin ainutlaatuinen kokemus. 

"Alanya on Turkin aurinkoinen kestosuosikki", kertoo Rantapallo. Alanyassa meitä houkuttelee hiekkarannat, yöelämä ja historialliset kohteet. Kyllä, me kierrämme historillisia kohteita läpi ja olemme kiinnostuneita alueen historiasta. Paikka toisaalta on hyvin suosittu, joka tarkoittaa pitkiä jonoja ja odottamista. Elokuussa keskilämpötila on +27 astetta, joten lämpöä on luvassa. 

Rantapallo
Alanyan miinukset
1. Päällekäyvän innokkaat kauppiaat
2. Keskikesällä toisinaan tukahduttavan kuuma ilma
3. Turismin vaikutuksesta noussut hintataso

Alanyaan lennot ja hotelli n.1050e

Etelä-Amerikan pikkuvaltioihin lukeutuva Uruguay hurmaa postikorttimaisilla rantamaisemillaan sekä viehättävillä kaupungeillaan, joissa eläväinen hälinä yhdistyy samanaikaiseen kiireettömyyteen. Uruguayn pitkältä noin 600km pituiselta rantaviivalta löytyy muutamia todellisia helmiä, jotka on matkalla pakko käydä katsastamassa. Mieli lepää Uruguayn ranoilla ja voin sanoa, että häähumun jälkeen täällä pääsisi kunnolla rentoutumaan. Maalla on myös hyvin mielenkiintoinen historia, aina ristiretkistä 1900-luvun keskivaiheilla oleviin sotilasvallankaappauksiin. Kesäisin keskilämpötila on +20, meille suomalaisille sopiva lämpötila. Urugayssa on lukuisia tuntemattomampia rantoja, jotka eivät laadussa ja kauneudessa häviä kuuluisimmille. Myös väkijoukkoja välttelevälle ja omaa rauhaa etsivälle löytyy vaihtoehto runsaasta valikoimasta.
 


Punta del Este kuulostaa meille elämäniloisille ja makuelämyksistä nauttiville oikealta paikalta. Silla iltaisin kaupungin pääkadusta näyttäytymispaikka, jota pitkin myös paikalliset kulkevat. Molemmilla puolilla katua on hotelleja, ravintoloita ja tunnetuimpia merkkiliikkeitä. Punta del Diablo on idyllisestä rantalomasta haaveilevalle oiva paikka. Se on suosiostansa huolimatta säilyttänyt vanhan kalastajakylän charminsa. Suosion myötä Punta del Diablo on menettänyt osan koskemattomasta identiteetistään, mutta saanut vastineeksi nuorekkuutta ja energisyyttä, jotka ovat tehneet ilmapiiristä eläväisemmän. 


Uruguayn miinukset

1. Pitkä lento
2. Kallis

Seuraavassa häämatkaa käsittelevässä postauksessa kerromme Marokosta, Krabista, Kreetasta ja Istanbulista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan vastan risuja ja ruusuja =) Kommentit ovat blogin suola!