23. lokakuuta 2013

Huntu vs Birdcade

Juttelin mummoni kanssa häistä ja hänen häistänsä. Hän kertoi, että sulhanen ei saanut nähdä morsianta ennen vihkimistä. Sillä sulhanen saattoi karata tai kieltäytyä avioliitosta, koska hänen nuoruudessaan avioliitot oli jotenkin "järjestelty". Vaikka sitä ei myönnetty. Huntu oli myös neitsyyden merkki. Kukaan ei halunnut "käytettyä". 




Kyselin ystäviltän mitä sana huntu heille merkitsee. 

"Huntu on sellanen verkko mikä laitetaan häissä päähän, jos on kruunu sen parempi" -C kaasoni
"Valkonen läpinäkyvä liina naisen silmien ees" - siskoni
"Arabialaisen naisen kasvo "peite" - J 
"Huntu on vanhojen ihmisten ja neitsyeiden juttu" - A

Pinterest
Kuten huomaatte, huntu on menettämässä tärkeyttänsä häämailmassa. Moni nykyään yhdistää hunnun arabialaiseen kulttuuriin tai uskontoon, vaikka Suomessakin hunnulla on hyvin pitkät juuret historiassa. Itsestäni tuntuu, että hunnun käyttö nykyään on häihin kuuluvaa symboliikkaa ja toisilla se on perinne. Itselleni huntu ei merkitse oikeastaan mitään, onhan se kaunis ja tuo herkkyyttä. Mutta en voisi itseäni kuvitella huntu päässä kulkemaan kohti alttaria. Se vain ei ole mun juttuni.

Birdcage

Birdcage on suoraan suomennettuna "lintuhäkki". Birdcade huntu on nuorekas ja trendikäs versio  hunnuista. Tarkoitus on jotenkin sama, peittää kasvoja tai pelkästään silmät. Suomessa birdcagen käyttö on vähäistä huntuun verrattuna. Yleensä se sisältää sulkia, kukkia ja erillaisia "bling blingejä". Onneksi niitä löytyy erilaisia ja voisin melkein vannoa, että jokainen löytää kasvoillensa ja teemaväreihin sopivan birdcagen. Verkon ei pidä olla valkoinen tai vaikka pinkki! Kun taas huntu on aina valkoinen.


Pinterest
Pinterest
Mielestäni birdcadet ovat hyvin kauniita. Voisin harkita astelevani kohti alttaria verkko silmieni edessä, varsinkin jos verkon lisäksi oleva koriste on kaunis, herkkä ja tyttömäinen. Birdcadea käyttämällä voisin hieman tuoda perinteisyyttä juhlaan. Tästä vaihtoehdosta rakkaanikin pitää hyvin paljon! Tämän käyttö nyt riippuu vain siittä, minkälaisen puvun ostan =)






1 kommentti:

  1. Kiitos uudelle lukijalle listallani! Sainkin myös itselleni uuden blogin seurattavaksi, sillä samantyylisillä ajatuksilla näemmä menemme ;) Onnea matkalle rouvuuteen! :D

    VastaaPoista

Otan vastan risuja ja ruusuja =) Kommentit ovat blogin suola!