24. tammikuuta 2014

Häämatkalle Gambiaan


"Gambia on köyhä maa, joten eurooppalaisen matkailijan ympärillä pyörii kaikenlaisia kaupustelijoita ja palveluiden tarjoajia. Paikalliset ovat kuitenkin erittäin ystävällisiä ja aidosti kiinnostuneita vierailijoista.

Tinkiminen on tärkeä osa gambialaista kaupantekoa. Toreilla hinnat voi tinkiä noin kolmannekseen. Hyviä tuliaisostoksia ovat esimerkiksi batiikkityöt, mittatilausvaatteet, kankaat sekä puiset koriste-esineet ja korut.

Iltaelämä on eläväistä ja monipuolista. Hotellialueilta löytyy ravintoloita, baareja ja diskoja, joissa illan vietto on turvallista ja viihdyttävää. Kaupungille lähtiessä on muistettava turvallisuus, sillä länsimaalainen matkailija vetää aina huomiota puoleensa. Ainakin kerran reissussa on koettava afrikkalainen tanssiesitys, jonka värikkyys ja kiihkeys ovat ainutlaatuisia.

Gambialainen ruoka on usein voimakkaasti maustettua kalaa, kanaa tai lihaa riisillä. Etenkin rannikolla valmistetaan runsaasti kalaruokia. Syömässä kannattaa ehdottomasti käydä hotellialueen ulkopuolella, sillä paikallisten omistamien ravintoloiden hintataso on murto-osa hotelliruokien hinnoista." -Rantapallo.fi

Kyllä, nyt matkan kohde on päätetty ja uskokaa tai älkää odotan tätä matkaa enemmän mitä omia häitäni. Sillä tästä matkasta tulee ainutlaatuinen ja uniikki matka, koska matkankohde eroaa niin paljon muista matkakohdista. Olen viimeisen viikon aikana selaillut matkoja ja lukenut Gambiasta matkakokemuksia. Nyt uskon, että tää on se meidän matkakohteemme! Me ei viihdyttäisi turisti"rysissä" ollenkaan, vaan tahdomme kävellä hiljaisilla hiekkarannoilla ja paikallisten matkaoppaiden kanssa kierrellä nähtävyyksiä, tutustua paikallisiin ja nauttia katukeittiön antimia (kuhan muistaa syödä kunnolla kypsennettyä, ettei tule vatsatautia). Samalla viedä hieman lapsille vaatteita ja leluja. Ja ainiin täällä paistaa aivan varmasti kahden viikon aikana aurinko ;) 

Gambiaan lennot+hotellit puolihoidolla n. 3 000e 



6 kommenttia:

  1. Ooo, kuulostaa ihanan erilaiselta kohteelta :)

    VastaaPoista
  2. Wau! Mä oon niin kateellinen että ootte päättäneet jo kohteenne!
    Me ei saada päätettyä yhtikäs mitään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D noh meilläkin tästä käytiin monta iltaa pitkiä keskusteluita :D eikä tässä vielä mikään kiire ole edes..

      Poista
  3. Tulee varmasti unohtumaton reissu! Odotan jo innolla kuvia ja lisäpäivityksiä aiheesta :'D Menkää jo naimisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D voi kun sitä voiskin mennä jo naimisiin ja matkalle :D

      Poista

Otan vastan risuja ja ruusuja =) Kommentit ovat blogin suola!